روستای درک اعجازی در حاشیه دریا

0
4080
روستای درک کوهنوردی

دیدن جای جای کشور خودمون ایران از کارهایی که باید در طول عمرمون انجامش بدیم،، یکی از جاذبه های ایران در واقع چهار فصل بودن اونه و هر کس میتونه از یک منطقه سرسیر با یک پرواز جند ساعته به یک منطقه گرمسیری برسه و از آفتاب استفاده کنه.. در این مطلب شما رو با یکی از عجیب ترین جاهای کشور آشنا میکنیم جایی که در دنیا خیلی کم نظیر هست و جزو معدود مکانهایی از دنیاست که از این موهبت برخورداره،،شما رو به روستای درک از توابع شهر کنارک در استان سیستان بلوچستان می بریم و تلاقی کویر و رمل های شنی رو با دریا با هم تجربه میکنیم..

سفر امروز سفری متفاوت و ویژه به یکی از سحر انگیزترین ساحل ها و جاذبه های ایران عزیزمان است. امروز برای دیدن تکه ای از طبیعت بکر کشورمان، این بار به جنوب سفر می کنیم و راه استان سیستان و بلوچستان را پیش می گیریم؛ سرزمینی که در پس خشکسالی های متعدد و کم توجهی مسوولان به یکی از استان های محروم کشورمان تبدیل شده است. اما این بار محرومیت ها، ناامنی ها و خبرهای خشکسالی مردم سیستان و بلوچستان را کناری بگذارید و با ما به تماشای یکی از زیباترین جاذبه های این گستره پهناور ایران بیاید.

ساحل و روستای شگفت انگیز دَرَک زرآباد در امتداد دریای عمان مقصد امروز ماست؛ جایی که رمل های شنی، نخل های سر به فلک کشیده و آبی دریا در یک قاب و کنار هم، تصویر خیال انگیزی‌ را به وجود می آورند. مقصدی که در چند سال گذشته به یکی از محبوب ترین و جذاب ترین مناطق گردشگری ایران برای طبیعت گردان تبدیل شده و سیستان و بلوچستان را به شکلی متفاوت به مردم معرفی کرده است. ما را در سفر به این زیبایی بی تکرار طبیعت کشورمان همراهی کنید.

چرا روستای درک؟


  •  روستا و ساحل درک یکی از بهترین مکان ها برای عاشقان طبیعت، ساحل و دریاست.
  • درک تنها نقطه ای در ایران است که در آن می توانید صحرا و دریا را در کنار هم به تماشا بنشینید.
  • تماشای غروب آفتاب در ساحل درک، آن قدر شگفت انگیز است که شما را به دل افسانه ها می برد.
  • بر خلاف تصوراتی که از سفر به سیستان و بلوچستان وجود دارد، سفر به روستای درک یکی از امن ترین گشت و گذارها در تمام ایران است.
روستای درک

آشنایی با روستای درک | تلاقی صحرا با دریا

مسیرهای معمول طبیعت گردی در ایران را کنار می گذاریم و ماجراجویی متفاوتی را آغاز می کنیم تا به سیستان و بلوچستان برسیم. روستای دَرَک و ساحل شگفت انگیز و رویایی آن امروز میزبان ماست. مقصد، یکی از آبادی های بخش زرآبادِ شهر کنارک، در جنوب استان سیستان و بلوچستان است که در امتداد ساحل دریای مکران یا عمان (۱) جای خوش کرده و گردشگران را به سوی خود می خواند. روستای درک مکانی‌ست که در آن صحرا به دریا می پیوندد و ساحل شنی آن با چشم اندازی منحصر به فرد که در هیچ جای ایران دیده نمی شود، شما را به دل داستان ها و ترانه های خیال انگیز فرو می برد؛ ساحلی خاص و بی نظیر که مشابه آن را تنها در چند نقطه دنیا می توان مشاهده کرد. در کنار اینها، تماشای تپه های ماسه ای چشم نواز، ساحل صخره ای، شنی و مرجانی، کوه و جنگل، گله های گوسفند، بز و شتر همه در یک جا، موهبتی‌ست که تنها در درک نصیب‌تان می شود.

درک، ساحلی بکر و تماشایی دارد که در ۱۷۰ کیلومتری غرب چابهار و در فاصله ۱۰ کیلومتری از روستای زرآباد واقع شده است. این روستا بر سر راه دو بندر مهم جنوب، یعنی بندر چابهار و بندر عباس و در مسیر ترانزیتی بندر کنارک و بندر جاسک قرار گرفته است.

مردمان درک به گویش شیرین بلوچی صحبت می کنند و این روستا با تلاش مردم و مسوولان میراث فرهنگی هنوز بکری، پاکی و زیبایی خود را حفظ کرده است. متاسفانه برای پیدا کردن درک بر روی نقشه، باید نام آن را با واژه انگلیسی Darak یا ساحل درک Darak Beach جستجو کنید و هنوز این مکان زیبا با نام فارسی خود بر روی نقشه ثبت نشده است.

پاورقی


۱- دریای عمان یا دریای مکران به گستره آبی گفته می شود که از غرب به تنگه هرمز و از شرق به اقیانوس هند می رسد. نام این منطقه به طور رسمی در سازمان های بین المللی و زبان های دیگر به نام خلیج عمان ثبت شده است.

روستای شگفت انگیز درک
روستای درک

داستان کشف بهشت پنهان درک در فضای مجازی 

تا چندسال پیش نامی از روستای درک در میان جاذبه های گردشگری ایران دیده نمی شد و تنها مردم محلی و معدود گردشگران و آفرود بازان از این بهشت پنهان خبر داشتند؛ اما اتفاقی بزرگ برای این جاذبه بکر ایران رخ داد و نامش را بر سر زبان ها انداخت!

نزدیکی های عید نوروز ۱۳۹۶ یکی از کاربران توییتر به نام نوید برهان زهی که خود از اهالی سیستان و بلوچستان است با انتشار چهار عکس از درک زیبا، موج بزرگی در میان کاربران این شبکه مجازی و دیگر شبکه ها ایجاد کرد. بسیاری به این بهشت گمشده ایران علاقه پیدا کردند و با پرس و جو از نوید برهان زهی و دیگر اهالی سیستان و بلوچستان، راهی این ساحل ناشناخته شدند. کاری که مسوولان میراث فرهنگی و گردشگری کشور و استان سیستان و بلوچستان نتواسته بودند در تمام این سالها انجام دهند را این کاربر، در یک توییت ساده با چهار عکس به خوبی انجام داد و گردشگران و مسافران بسیاری را به درک کشاند. پس از آن بود که مسافرها، تورها و هیچهایکر ها راه درک را یافتند و اندک اندک این روستا با تمام شگفتی ها و قشنگی هایش در میان طبیعت دوستان ایرانی جای باز کرد.

دیدنی ها و تفریحات

درک بیشتر برای ساحل رویایی خود معروف است و دیدنی و تفریحات زیادی ندارد؛ اما ساحل دریای عمان این روستا به قدری فریبنده و وسوسه انگیز است که به تمام سختی های راه و تفریح های گران قیمت سواحل دیگر می ارزد.

۱- آفرود

رمل های شنی، ساحل گسترده و طولانی، ترکیبی عالی برای آفرود بازهاست. جایی که می توان با ماشین های مخصوص آفرود از فراز و فرود بر روی رمل ها و تپه های شنی لذت بسیار برد و در گستره ساحل آن تا مدت ها رانندگی کرد. آفرود شاخه ای از رانندگی خارج از جاده است که در مسیرهای دشواری مانند گل، کویر، کوهستان ها و … انجام می پذیرد و در آن بیشتر از خودروهای شاسی بلند و مجهز استفاده می شود.

 *جاده بی نظیر کنارک به درک

اگر از سمت چابهار و کنارک به سمت روستای درک راه بیفتید، با پلاکاردهای موقتی در کنار جاده مواجه می شوید که شما را به سوی زیباترین ساحل ایران فرا می خواند. جاده ای که خود جاذبه ای دیگر است و از میان کوه های فرسایش یافته با نماهایی بکر عبور می کند و مسیر را برای مسافران جذاب و جذاب تر. جاده ممکن است در محل هایی به دلیل باران های شدید و موسمی، دست اندازها و چاله هایی بزرگ داشته باشد؛ اما برای آفرود بازها این موضوع مشکل چندان بزرگی به حساب نمی آید. به نزدیکی ساحل درک که برسید هیجان بیشتر و بیشتر می شود. در سربالایی فرعی ساحل که از آن، رمل های شنی در کنار نخل ها و دریا پیداست،‌ هیجان به اوج خود می رسد و نفس از دیدن این همه زیبایی بند می آید.

آفرود در ساحل درک

۲- ورزش های آبی در ساحل دریای عمان

یکی از تفریح های جذاب در هر ساحلی، شنا در دریاست که لذت فراوانی دارد و لذت آن در دریای نیلگون عمان در روستای درک چند برابر نیز می شود. هر چند امکانات عمومی در ساحل درک وجود ندارد و شنا در این دریا با سختی هایی همراه است؛ ولی این تجربه به تمام سختی هایش می ارزد.

علاوه بر این ها اگر امکانات و تجهیزات کافی به همراه دارید می توانید در دریای نیلگون عمان از موج سواری، قایق سواری و دیگر ورزش های آبی نهایت لذت را ببرید.

*نکته مهم

تنها اگر با اصول شنا در دریا یا موج سواری و دیگر ورزش های آبی آشنایی دارید و دریا آرام و بدون موج است، به آب بزنید. توجه داشته باشید که در ساحل درک خبری از غریق نجات و قایق های امداد نیست و نزدیکترین درمانگاه و اورژانس با شما کیلومترها فاصله دارد پس حتما و حتما موارد ایمنی را رعایت کنید.

۳- پیک نیک، عکاسی و پیاده روی

نمی توان این همه رنج راه و سفر به درک را تحمل کرد؛ اما برای چند ساعت از زیبایی های این روستای فریبا و ساحل خیال انگیز آن بهره نبرد. در سفر به درک حتما برای دقایقی هم که شده در کنار ساحل و زیر سایه نخل ها پیک نیک کنید و در آرامش و هارمونی بی نظیر طبیعت غرق شوید. علاوه بر این می توانید در ساحل ۶ کیلومتری درک،‌ در کنار جنگل ها و نخلستان های سر به فلک کشیده، ساحل شنی، مرجانی و ماسه ای قدم بزنید و در آرامش این ساحل فریبنده و افسانه ای‌ غرق شوید.

مگر می شود به درک رفت و عکسی نگرفت؟! با این هنر است که می توان گوشه ای از زیبایی های بی حد و حصر و توصیف های کارت پستالی این ساحل را معنا و حق مطلب را ادا کند.

غروب در میان تمام جلوه های طبیعت و آسمان، بی شک زیباترین آن هاست،‌ چه برسد به اینکه این زیبایی در کنار پهنه بی کران دریای مکران و رمل های شنی ساحل درک اتفاق بیفتد. غروبی در میان نخلستان ها، دریا و رمل های دیدنی که در هر لحظه، رنگ آن با جابه‌جا شدن خورشید تغییر می کند و معنای تازه ای از زیبایی را به نمایش می گذارد.

غروب ساحل درک
غروب ساحل درک

کجا بمانیم؟

به دلیل بکر و کوچک بودن آبادی درک و ناشناخته بودن آن، مهمانخانه و هتلی برای اقامت در آن وجود ندارد. از طرفی درک آن قدر زیباست که نمی توان از یک شب اقامت در ساحل آن و دیدن غروب و شب های پرستاره آن گذشت. پس می توانید در ساحل یا آلاچیق هایی که کمی دورتر از ساحل ساخته شده اند چادر بزنید.

اقامت در خانه های روستایی

در مصاحبه ای که خبرگزاری ایرنا با دهیار روستای درک -آقای عظیم اسحاقی- داشت؛ ایشان از آمادگی روستا و تزیین خانه های بومی و بلوچی برای پذیرش حدود ۶۰ نفر در زمان عید نوروز خبر داده بود. هزینه اسکان، پذیرایی و اقامت هر گردشگر در شبانه روز در درک برای نوروز سال ۱۳۹۶، ۸۸ هزار تومان بود. به نظر می رسد چنانچه برای اسکان در این روستا به مشکل بر بخورید یا وسایل لازم برای کمپینگ نداشته باشید؛ می توانید روی کمک اهالی درک حساب باز کنید.

*نکته مهم

روستای درک از مراکز خرید و پمپ بنزین ها بسیار دور است و مغازه ای که در داخل روستا قرار دارد تنها اقلام خوراکی بسیار کمی را می توانید از آن بخرید. پس حتما مواد خوراکی و دیگر وسایل مورد نیاز خود را قبل از سفر، یا در راه تهیه کنید تا در هنگام اقامت و شب مانی به مشکل بر نخورید. تهیه سایه بان برای روزهای داغ تابستان نیز واجب است.

*امنیت در روستا | روستای زرآباد امن ترین نقطه سیستان و بلوچستان

بر خلاف تصوری که در مورد سیستان و بلوچستان و ناامن بودن شهرها و روستاهای این استان وجود دارد، درک یکی از امن ترین مکان ها برای مسافرت است.

اقامت در روستای درک
اقامت در روستای درک

امکانات

همان طور که پیشتر نیز گفتیم امکانات خاصی در روستای درک وجود ندارد؛ اما اگر برای شما مشکلی به وجود آمد یا به چیزی احتیاج داشتید می توانید روی کمک مردم خونگرم این منطقه حساب باز کنید. اهالی هر از گاهی با موتورهای خود به ساحل می آیند تا اگر مسافران مشکلی دارند به آنها کمک کنند. البته شایسته است گردشگران نیز قدردانی و تشکر ویژه ای در قبال کمک هایی که دریافت می کنند انجام دهند. در کنار این ها مسجد جامع روستا، آلاچیق هایی که در نزدیکی ساحل ساخته شده اند و مغازه کوچک روستا نیز می توانند در زمان حضور در درک به کمک شما بیایند.

بهترین فصل سفر

سیستان و بلوچستان از استان های خشک و گرم کشور است و به دلیل خشکسالی طولانی مدت، بارش باران در آن خیلی کم اتفاق می افتد؛ اما روستای درک به دلیل وزش بادهای موسمی از سوی اقیانوس هند در بیشتر مواقع هوای بهاری دارد و به نسبت جاهای دیگر خنک تر است.

بهار و تابستان:‌ از اوایل بهار تا اواسط این فصل می توان به درک سفر کرد و این موقع از سال یکی از بهترین زمان ها برای زدن به جاده و به سمت درک است؛ اما هوا که رو به گرمی می رود به ویژه در فصل تابستان بر گرمای هوا افزوده و از لذت سفر به این منطقه کم می شود.

پاییز و زمستان: پاییز هنوز هوا در سیستان و بلوچستان اندکی گرم است؛ اما بادهای موسمی مونسون آب و هوای چابهار و سواحل دریای عمان را تا اندازه زیادی مطبوع می کند و مسافران بسیاری را در این زمان به سوی خود می خواند. زمستان نیز یکی از بهترین وقت ها برای سفر به روستا و ساحل درک است.

 لوازم ضروری

  • دارو های عمومی
  • دمپایی و صندل
  • زیرانداز
  • سوخت
  • عینک آفتابی
  • لباس اضافه
  • میان وعده
  • نقشه یا GPS
  • هیزم و ذغال
  • وعده های غذایی
  • پتو و لوازم خواب
  • پول نقد
  • چادر مسافرتی
  • کارت شناسایی
  • کبریت یا فندک
  • کرم ضد آفتاب
  • کفش پیاده روی
  • کمک های اولیه
  • کوله پشتی
  • کیسه زباله
  • جعبه ابزار

 لوازم پیشنهادی

  • آب آشامیدنی
  • بادگیر
  • حوله
  • دوربین
  • شارژر موبایل
  • عصا
  • تلفن همراه
  • قبله نما
  • لباس نخی و خنک
  • لباس گرم
  • وسایل بازی
  • پاور بانک
  • چراغ قوه
  • کلاه آفتابگیر
  • کفش اضافه
  • گوپرو
  • کیسه خواب

 مردم روستای درک

تا به اینجا از زیبایی های درک و ساحل آن گفتیم و اکنون می خواهیم اندکی از مردم روستا نیز بدانیم. اهالی درک از قوم بلوچ هستند و مردان آن بیشتر لباس های سفید و شلوارهای لیفه دار (۱) و برگردان بر تن دارند. زنان نیز با لباس های فوق العاده زیبای سوزن دوزی شده و پر نقش و نگار، جلوه روستا را زیبا می کنند. مردم این منطقه بیشتر به کار ماهی گیری مشغول هستند؛ اما کشاورزی نیز در میان آن ها رواج دارد. مسافرانی که تا کنون از این روستا دیدن کرده اند همگی از لطف بی پایان اهالی بسیار تعریف کرده و خود را مهمان سفره هایی پر از غذاهای محلی که با ادویه های سنتی و دست ساز مادران و زنان روستا تهیه می شود دیده اند. درک ۴۰۵ نفر جمعیت دارد و ۱۰۴ خانوار در امنیت کامل در کنار هم در این روستا زندگی می کنند.

پاورقی


۱- به جای بند یا کش در شلوار لیفه می گویند.

خاصیت درمانی رمل های ساحل درک

یکی از موضوع های جالب ساحل روستای درک، وجود تپه هایی از رمل سفید است که به اعتقاد خیلی از اهالی برای دردهای عضلانی و استخوانی خاصیت درمانی دارد. آنها صبح زود و زمانی که آفتاب می تابد روی این شن ها دراز می کشند تا دردهای پا و استخوانی خود را درمان کنند.

عجایب روستای درک | راز رنگ سبز کویر

شاید برای همه سوال شده باشد که چطور در نزدیکی دریای عمان و در ساحل روستای درک، جایی که گستره وسیعی از آن را صحرا پوشانده نخل ها از زمین سر برآورده اند و دلبری می کنند؟ این نیز یکی دیگر از عجایب روستای درک است. این جا در چند متری دریا، می توان آب شیرین یافت و این سبب رویش جنگل و پوشش گیاهی انواع درختان گرمسیری شده است. در این جا با حفر چاهی دو متری می توان به آبی شیرین و زلال رسید که ساکنان درک با استفاده از آن انواع هندوانه،‌ ذرت، نخل ها و … را کشت و برداشت می کنند. در کنار این ها در این روستا انواع درختان چش، کرت (انجیر معابد) را نیز خواهید دید.

روستای درک زرآباد

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید

2 + 10 =